Aquasonic – algenbestrijding met ultrasone geluidsgolven

Ultrasone algenbestrijding werkt met geluidsgolven. Ultrasone geluidsgolven zijn een normaal verschijnsel in de natuur. Dieren gebruiken dit bijvoorbeeld voor communicatie. Ook mensen gebruiken ultrasone geluidsgolven, bijvoorbeeld voor echoscopie, spiermassage of metaalcontrole. 

Een alg is een ééncellig organisme, omhuld door een celwand. Trillingen van ultrasone geluidsgolven doen deze celwand scheuren. Hierdoor implodeert de cel. De alg sterft af en zinkt naar de bodem. 

De Aquasonic produceert de juiste ultrasone geluidsgolven continue. Hierdoor krijgt algengroei geen kans.

Aquasonic - Algenbestrijding met ultrasone geluidsgolven
Bassin
Houdt uw watertechnische installaties vrij van hinderlijke algen en voorkom algengroei in uw bassin. De Aquasonic types NT4 en NT7 zijn uitermate geschikt voor grotere wateroppervlakten.
Silo
In plaats van algendoeken kan in een watersilo beter gebruik gemaakt worden van een lichter type Aquasonic, de Poolsonic. Door de relatief kleine wateroppervlakte in de silo is de bestrijding van algen ook in uw silo efficiënt en vrij van onderhoud.
(Vis)vijver
Niet alleen een hinderlijk gezicht, maar ook de vissen in uw vijver kunnen snel last krijgen van overmatige algengroei. Een duurzame én diervriendelijke oplossing is daarom gewenst: algenbestrijding op de meest diervriendelijke manier, dat kan met de Poolsonic.

Klik voor meer informatie