Silo montage, onderhoud en keuringen voor de tuinbouwsector.

Keuringen
Regelmatige controle van uw watersilo is geen overbodige luxe. Als de silo klapt is de schade namelijk enorm. Verzekeringsmaatschappijen verplichten u om silokeuringen te verrichten op silo's die ouder zijn dan zeven jaar. Dit kan tweejaarlijks of jaarlijks. Is deze controle niet uitgevoerd, dan is de dekking voor gevolgschade beperkt.

Bekijk de voordelen van onze silokeuringen.

Reparatie

Visser Tech repareert alle mankementen aan watersilo's. Platen vervangen, rechtzetten van de tank en nieuw zeil plaatsen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Platen worden vervangen zónder demontage van de silo, dus extra efficiënt en minstens net zo duurzaam.

Bekijk hoe wij reparatiewerkzaamheden verrichten


Visser Tech biedt allerhande diensten voor uw silo. Zowel opbouw, reparatie, onderhoud en keuringen van watersilo's voor met name de tuinbouwsector.

Het hemelwater, drainwater en dagvoorraad water wordt door kwekers opgeslagen in watersilo's. Deze kunnen relatief veel water bevatten. Silo's kunnen door hun tamelijk geringe omvang op allerlei plaatsen opgebouwd worden, zowel binnen als buiten.

'Klappers'

Een silo is aan allerlei invloeden onderhavig. Denk bijvoorbeeld aan het weer, vocht, maar ook menselijk handelen. Door deze invloeden kunnen de silo's instabiel raken en daardoor uiteindelijk 'klappen'. Er komt dan een enorme watermassa in één keer vrij. Dit zorgt voor aanzienlijke schade aan opstallen en installaties.

Kijk hier voor voorbeelden van 'klappers'.

Preventie

Natuurlijk is dit te voorkomen. Dit begint uiteraard bij gedegen bouw en montage, maar daarna zijn onderhoud en gecertificeerde keuringen ook van belang.

Interpolis stelt keuringen verplicht voor silo's ouder dan 7 jaar. Visser Tech is een gecertificeerde keuringsinstantie en zorgt door een gedegen rapportage voor een continue dekking bij eventuele schade.

Visser - Van Oosten voor montage, onderhoud en keuringen.

Keuringen en onderhoud

Bij lekkage of overstroming van een silo kan roestvorming ontstaan doordat meststoffen in het water de gegalvaniseerde laag op de siloplaten aantasten.
Een roestplek vormt een zwakke plek in de silowand, omdat de wanddikte op deze plek dunner wordt. Als deze plek wordt verwaarloosd, kan uw silo klappen.
Tijdens de keuring wordt de wanddikte van de silo gemeten met een ultrasonische wanddiktemeter, zodat zwakke plekken kunnen worden opgespoord.